پسوریازیس در صورت یا اطراف چشم (پسوریازیس، درمان و پیشگیری)
پسوریازیس در صورت یا اطراف چشم پسوریازیس در صورت یا اطراف چشم
پسوریازیس صورت یک بیماری مزمن پوستی است که با یک یا چند لکه قرمز، خشک، پایدار و ضخیم روی صورت مشخص می شود. پسوریازیس یک بیماری پوستی مزمن و شایع است که می تواند در هر نقطه از بدن ظاهر شود. گاهی اوقات، نیمی از مبتلایان به پسوریازیس دچار بثورات روی صورت و چشم می شوند.
من مریم حبشی هستم و در این مقاله در مورد پسوریازیس صورت و دور چشم و راه های درمان آن صحبت می کنم. پس تا پایان این مقاله با من همراه باشید.
پسوریازیس اطراف صورت یا چشم
پسوریازیس اطراف صورت و چشم چیست؟
پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که باعث افزایش سریع سلول های کراتینوسیت در پوست می شود. این تشکیل بیش از حد سلولی می تواند منجر به تشکیل پلاک های ضخیم و پوسته پوسته شود که می تواند خارش ایجاد کند یا باعث ناراحتی شود و زیبایی چهره فرد را کاهش دهد.
به طور کلی، پسوریازیس انواع مختلفی دارد. محلی سازی ضایعات پسوریازیس در بدن متفاوت است. به عنوان مثال، پسوریازیس در خط مو، اطراف چشم، صورت و دهان.
پسوریازیس اطراف چشم نادر است و می تواند باعث ایجاد لکه های خشک و قرمز روی پوست اطراف چشم شود. در طول این بیماری، ممکن است درد پلک یا تاری دید را تجربه کنید. بنابراین، مراجعه به پزشک و اصولاً درمان برای جلوگیری از گسترش عوارض بسیار مهم است.
پسوریازیس صورت معمولاً خفیف است، اما می تواند گسترده باشد و خط مو، پیشانی، گردن، گوش ها و پوست صورت را درگیر کند. به ندرت، پسوریازیس فقط در صورت رخ می دهد. اکثر بیماران مبتلا به پسوریازیس ممکن است پسوریازیس متوسط تا شدید در پوست سر یا سایر قسمت های بدن داشته باشند.
همچنین بخوانید : مراقبت از پوست اسیدی و فواید شگفت انگیز آن برای درمان لک و آکنه
محصولات مراقبت از پوست
پسوریازیس صورت علاوه بر تاثیر بر زیبایی چهره و کاهش اعتماد به نفس فرد می تواند علائمی را ایجاد کند. خارش خفیف و لایه برداری اپیدرم از علائم پسوریازیس است. در این بیماری پوست ضخیم را نمی توان با مالش دادن و مالش دادن از بین برد و پوست در اثر اصطکاک زخم و ملتهب می شود اما در شرایط عادی زخم ها و حساسیت پوست معمولاً خفیف است.
علل پسوریازیس در صورت
پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی و نتیجه حمله بدن به سلول های بدن است. در فرآیند این بیماری، گلبول های سفید خون به نام سلول های T به اشتباه به سلول های پوست انسان حمله می کنند و در نتیجه علائم پوستی در فرد ظاهر می شود.
علاوه بر این، این بیماری از طریق ژن ها منتقل می شود و اگر فردی در خانواده شما بیماری پوستی داشته باشد، احتمال ابتلا به پسوریازیس افزایش می یابد. طبق گفته بنیاد ملی پسوریازیس، حدود 2 تا 3 درصد از افرادی که ژن بیماری را به ارث می برند، به این بیماری مبتلا می شوند.
علل پسوریازیس صورت مانند پسوریازیس عمومی است. همانطور که گفته شد، پسوریازیس با فعال شدن نامناسب سیستم ایمنی بدن همراه است که منجر به التهاب و افزایش تکثیر سلول های پوست می شود. در واقع استعداد ژنتیکی می تواند منجر به این بیماری شود، اما عوامل محیطی مانند استرس، بیماری، آسیب و برخی داروها نیز می توانند در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند.
پسوریازیس صورت می تواند با موارد زیر تشدید شود:
همچنین بخوانید : آنزیم درمانی چیست؟ (دوره آموزش حرفه ای آنزیم درمانی)
اشعه ماوراء بنفش - برخی از بیماران به نور حساس هستند، بنابراین بیماری آنها با نور خورشید تشدید می شود.
فلور پوست، به ویژه قارچ مالاسزیا
سیگار کشیدن
روش های پیشگیری از پسوریازیس
در حالی که کنترل علائم پسوریازیس همیشه امکان پذیر نیست، اقداماتی وجود دارد که می توانید در خانه برای جلوگیری از محرک ها و مراقبت از پوست خود انجام دهید.
توصیه من این است که محصولات مراقبت از پوست خود را با دقت انتخاب کنید و از خرید برس هایی با موهای خطرناک خودداری کنید.
هر روز به خصوص بعد از شستن صورت از یک کرم ملایم استفاده کنید و از شستن بیش از حد صورت خودداری کنید حتی اگر پوستتان آن را احساس کرد.
اگر علائم پسوریازیس در پوست سر یا پشت گردن خود دارید، با متخصص پوست خود در مورد بهترین شامپو برای کاهش علائم صحبت کنید.
برای درمان خانگی پسوریازیس پوست سر یا مو، به دنبال محصولاتی باشید که حاوی اسید سالیسیلیک هستند. اسید سالیسیلیک برای نرم کردن و از بین بردن لکه های تنگ عمل می کند و در عین حال به توقف روند رشد سلول های پوست و کاهش التهاب کمک می کند.
فراموش نکنید که دود سیگار می تواند خطر جهش های ژنتیکی و نقص در سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد، بنابراین از دود دست دوم خودداری کنید و هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب حتما از ضد آفتاب با کیفیت استفاده کنید.
درمان پسوریازیس صورت چیست؟
متاسفانه باید بگویم که در حال حاضر درمان قطعی برای پسوریازیس صورت وجود ندارد، این بیماری یک بیماری مزمن است اما با استفاده از کرم های موضعی می توان این بیماری را در اکثر بیماران به طور رضایت بخشی کنترل کرد.
همچنین بخوانید : بهترین قرص کلاژن برای پوست صورت چیست؟ (آیا مفید است؟)
مراقبت منظم از پوست می تواند شامل استفاده از پاک کننده های ملایم، مرطوب کننده های بدون صابون و ضد آفتاب باشد. علاوه بر این، درمانهای دیگری نیز برای کنترل پسوریازیس وجود دارد که توسط پزشک تجویز میشود که در زیر به آنها اشاره میکنم:
کرم های کورتیکواستروئیدی
کرم های استروئیدی ملایم، ملایم یا قوی التهاب را کاهش داده و خارش را تسکین می دهند. اما به دلیل عوارض جانبی کورتیکواستروئیدها باید برای مدت محدودی از آنها استفاده کرد. این عوارض جانبی عبارتند از:
درماتیت اطراف دهان (آکنه آکنه مانند در دهان، بینی و پلک ها)
پوست به راحتی کبود می شود و پاره می شود
پوست نازک و تمیز به خصوص روی پلک های درمان شده
تلانژکتازی (اتساع مویرگ ها)
در موارد نادر رشد بیش از حد مو (هیپرتریکوزیس)
خطر آب مروارید به دلیل استفاده طولانی مدت از کرم های قوی استروئیدی در اطراف پلک ها. (در اصل، هیدروکورتیزون یک سرکوب کننده سیستم ایمنی است. بهتر است از یک استروئید موضعی قوی تر به مدت چند روز از طریق خوراکی استفاده کنید.)
مهارکننده های موضعی کلسینئورین
مهارکننده های موضعی کلسینورین مانند کرم پیمکرولیموس و پماد تاکرولیموس را می توان برای پسوریازیس صورت تجویز کرد و می تواند بسیار موثر باشد. این پمادها به خصوص روی پوست پلک ها تاثیر زیادی دارند.
نور درمانی یا فتوتراپی
قرار گرفتن در معرض نور درمانی یا نور درمانی تجویزی اغلب برای درمان آکنه مفید است. اما اگر به نور یا بیماری هایی مانند سرطان پوست حساسیت دارید، این درمان توصیه نمی شود.
درمان سیستمیک
گاهی اوقات پسوریازیس شدید صورت باید با قرص ها یا تزریق هایی مانند متوترکسات، سیکلوسپورین، آسیترتین یا عوامل بیولوژیکی درمان شود. بیماران باید تحت نظر یک متخصص پوست با تجربه و تحت نظارت دقیق برای دستیابی به نتایج مطلوب درمان این درمان را انجام دهند.
پسوریازیس در صورت یا اطراف چشم (پسوریازیس، درمان و پیشگیری)